#39 Opruimen

#40 Valentijnsdag en de stroomstoring

Zondag 15 februari 2015

 

#39 Opruimen

Vrijdag 13 februari 2015

 

#38 Cat Lady

Woensdag 11 februari 2015

 

#37 Vrijheid

Vrijdag 9 januari 2015

 

#36 Wat een feest

Woensdag 31 december 2014

 

#35 Lotte

Zaterdag 12 juli 2014

 

#34 Crossroads

Vrijdag 9 mei 2014

 

#33 Tinderen

Donderdag 27 maart 2014

 

#32 Eten

Zaterdag 1 februari 2014

#39 Opruimen

Vrijdag 13 februari 2015

 

De laatste weken staan bij mij in het teken van opruimen. En dan bedoel ik niet de dagelijkse rommel wegwerken, maar echt goed uitmesten. Ik begon vorige week met oude papieren en tekeningen van de academie, en gisteren waren de computer en de harde schijven aan de beurt.

 

Ik geef het natuurlijk liever niet toe, maar er zit wat in. Opruimen als therapie. Op de academie was ik al geïnteresseerd in ordenen en archiveren, als concept en als hulpmiddel. Ik heb het ook niet van een vreemde, mijn vader verzamelt en ordent al zijn hele leven heel veel spullen. Die hij overigens nu op latere leeftijd weer aan het weg doen is. Als je spullen ordent en archiveert geeft dat een gevoel van controle. Je hebt een systeem en je weet waar je alles kan vinden.

 

Ondanks dat ik al veel kennis en kunde heb over dit onderwerp ga ik het toch maar weer eens googlen. Stofzuigerzen.nl heeft een artikel “Opruimen voor dummies: 7 stappen”. De ntr academie (ja die educatieve omroep) biedt een cursus aan, 10 stappen (video's) maar liefst! Verder vind ik de opruimspecialist.nl, ikwilorganizen.nl, en heel veel sites met informatie over opruimtherapie voor als je last hebt van allerlei psychische problemen.

 

Ik moet nog maar een paar mapjes uitzoeken op een van mijn harde schijven en dan ben ik klaar. En wat moet ik dan? Alles wat ik me kan bedenken om op te ruimen is gedaan. Alle papieren zitten netjes in mappen, de bestanden op de computer zijn uitgezocht, mijn kledingkast is gesorteerd op kleur en oude cd's heb ik weggegooid.

 

De zon schijnt, ik zou een stukje kunnen gaan wandelen. Of ik trek een biertje open. Ik bel mama wel.